A na kraju suze !! Mec anand-Karlsen je gotoV !!

Kraj meca, Magnus velicanstveni prvak sveta u sahu

, open zavrsen isto senzacionalnom pobedom U14 deckica od nepunih 30kg !! zvezda je rodjena !!

Kao sto vidimo puno toga se desilo u poslednjih 24h , a najvaznije je da imamo novog prvaka sveta koji je dosta uvereno dobio ovaj mec u kom je samo u jednoj partiji u jednom momentu sada vec bivsi Wishi imao sansu .Posle toga pregazio ga je norveski simplon a bilo je dirljivo gledati ga na konferenciji za stampu, kada je s velikim naporom govorio, a odblesak suze se nazirao ispod tankih naocara. Cim je rec dobio novi sampion, Anand se smesta pokupio i utekao iz press sale, valjda da to ne bi poslalo ocito i ostalima.Jednostavno novi sampion ima manje ljudskih osobina nego prethodni, mada ko zna , jos je mlad, cek da ga uvati neka sahistkinja !! O svemu ostalom naci cete mnogo i na drugim sajtovima, a i moj prvi open se zavrsio u Aziji , tacnije Chennai open, Indija , na velikom stadionu po imenu bivseg velikog predsednika, koji se nalazi na svim vrstama novcanica koje su u opticaju, ujedinitelj , Gandi !!

Svaki dan nekoliko hiljada dusa ga koristi u svako vreme, pa je to zaista prava investicija u sport, sletovi , atletika i retko fudbal dok su u sporednim prostorima sportovi kao sah i druge intelektualne discipline. Sokantno malisa koji je pobedio i kog sam naslutio u 4. kolu jos, zaradio je preko 70 poena elo, i GM normu par kola pre kraja a jos par klinaca do 14 godina je uzelo IM norme, pa je turnir po svemu bio uspesan.Verovatno ce cela Indija stati iza novog vunderkinda, koji je bio ovde nepobediv, u nadi da ce brzo kreirati novog Ananda koji ce moci sto pre da vrati krunu u postojbinu saha, gde se nevidjeno puno ulaze u sah, a genetika im ja hvala bogu vise nego plodotvorna za ovakve discipline !!

A kod nas kao nemocni klinci igraju na dve registracije i to do 20 godina, pa u stvari mi smo hendikepirani koji imamo viska godina a ne oni, nije dovoljno sto ih kvare mame i tate, nego i sah federacija, pa se to pravilo mora podhitno promeniti jer im se samo salje nezdrava poruka o profi bavljenju sahom a kad izadju iz svog dvorista svi ih mlate, pa zar vec nemamo dovoljno heroja samo za lokalnu upotrebu u nasoj privatizovanoj repki !!

Braco Srbi a i ostali knjigu u sake, nema uspeha bez velikog odricanja  , a ko zeli da bude zaista cenjen, na studijsko putovanje u Indiju, pa ako ovde uspete , ostalo ce vam biti sega !!

Ukupno 1 komentar

Pratite komentare ovog članka tako što ćete se pretplatiti na RSS dovod komentara

  1. Archibald Reissović

    Konferencija koju opisujes je bila katastrofalna!!!Takvo neposhtovanje Ananda je za ne poverovati a on se pokazao kao pravi gentleman,pitanja se nisu chula a na vecinu verovatno nije trebalo ni da odgovori, jer su praktichno bila „zavrtanje“ vec zabijenog nozha.

Postavite novi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

obavezno

Sva prava zadržana
E-pošta: Mobilni: ++381 (0) 64 124 97 41 Kućni: ++381 (0) 21 450 714